Инфрмация
оқушылардың тамақтануын ұйымдастыруды тексеру қорытындысы бойынша
мектеп-бақша "ММ бойыншаГорький".
2018 жылғы 12 қыркүйектегі
Тексеру мақсаты:
* Оқушылардың тамақтануын ұйымдастыру
* Тамақтандыруды ұйымдастыру бойынша нормативтік-құқықтық базаның болуы
* Асхананың санитарлық жағдайы
* Ыстық тамақпен қамтылған оқушылардың % - ын анықтау
2018 жылдың 7 қыркүйегі мен 12 қыркүйегі аралығында оқушыларды ыстық тамақпен қамтамасыз ету, тамақтану бойынша құжаттардың болуын ұйымдастыру талаптарына сәйкес асхананың санитарлық-гигиеналық жағдайын сақтау мақсатында өткізілді.
Білім беруді жаңғыртудың кешенді жобасы аясында мектеп дұрыс тамақтануды ұйымдастыру бойынша іс-шаралар кешенін өткізеді. Мектепте балалардың тамақтану жағдайына жүйелі талдау жүргізіледі, сондай-ақ ыстық тамақты ұйымдастыру мәселелерінде СанПИН талаптары қатаң сақталады.
Мектеп директоры Л. И. Ершова, директордың тәрбие ісі жөніндегі орынбасары Г. К. Работягова, Қамқоршылық кеңесінің төрағасы Д. С. Жумагулов, ата-аналар комитетінің өкілі Б. Қайрулинова, директордың АХЧ жөніндегі орынбасары Р. Ш. Ахмадеев, кәсіподақ комитетінің төрағасы Р. А. Базарбнкова, мектептің медқызметкері Л. Д. Керимбекова құрамында Комиссия құрды.:
1. Мектепте тамақтану мектеп бойынша келесі бұйрықтарға сәйкес ұйымдастырылған: 17.08. 2018 ж." оқушылардың ыстық тамағын ұйымдастыру туралы";»
2. Комиссия үнемі акт, отырыстар жасай отырып рейдтер жүргізеді және директор, педкеңес және ата-аналар жиналыстарында оқушылардың ыстық тамақтануын ұйымдастыру туралы мәселені қарайды. Актілердің қорытындысы мыналар болып табылады: асхананың терезелері жылытылған, түскі ас залын жинау уақытында, әр үзілістен кейін жүргізіледі; ыдыс таза; санитарлық жағдайы жақсы, санитарлық нормалар сақталады. Алқалық органдардың шешімдері мыналар болып табылады: оқушылармен балалардың тамақтану тәртібі туралы әңгімелесу өткізу; асхананың жұмыс кестесін сақтау; сынып жетекшілеріне кесте бойынша түскі асқа сынып алып жүру; ата - аналар жиналысының күн тәртібіне ыстық тамақтану туралы мәселені қосу; ыстық тамақтану қажеттілігіне назар аудара отырып, тамақтану тәртібі туралы сынып сағаттарын өткізу-мектепте табысты оқу КЕПІЛІ.
3. Оқушылардың негізгі бөлігі екінші және төртінші сабақтан кейін үзіліс кезінде тамақтанады. Бұл өзгерістердің ұзақтығы 15 минуттан. Бастауыш сыныптар мұғаліммен бірге асханада өтеді. Орта мектеп сынып жетекшісінің қатысуымен тамақтанады. Сабақ өткізген пән мұғалімі ілесіп жүреді. Келесі сынып жетекшілерінің жақсы жұмысын атап өту керек: Дроздова Т. С., Халпан Ж.., Хайдиной И. Г., Жүнісова Г. М., Комзюк Т. В., Кандидаты Л. И., Работяговой Г. К.. 1-11 сыныптар аралығында ыстық тамақтану бойынша ұйымдастыруды директордың ТЖ жөніндегі орынбасары Г. К. Работягова бақылайды.. Ай бойынша тегін тамақтану есебін директордың ТЖ жөніндегі орынбасары Работягова Г. К. жүзеге асырады.
4. Бастауыш мектеп бойынша қазан айында тамақтанудың жалпы пайызы 100%, орта буын - 100%, жоғары буын - 100%. Оқушылардың тамақтануын ата-аналар қаражаты есебінен сынып жетекшілері ұйымдастырды. Сынып бойынша тамақтану кестесі бар. Директордың 2016ж. 02.09. № 51 бұйрығымен келесі санаттағы оқушыларды тегін тамақтандыру белгіленді: қамқорлықтағы балалар; жетім балалар; көп балалы және аз қамтылған отбасынан шыққан балалар.
5. Мектеп витаминдермен және микроэлементтермен байытылған тамақ өнімдерімен қамтамасыз етіледі. Йодталған тұз, сүт қолданылады. Түскі ас залындағы көрнекі жерде атауы көрсетілген мәзір ілінген, бірақ әдістемелік ұсыныстарға сәйкес келеді.
"СШс.Горький ыстық тамақтану бойынша сауалнама жүргізілді. Сауалнамаға 9, 10, 11 сынып оқушылары, барлығы 19 оқушы қатысты. Сауалнама нәтижелері келесідей болды::
Бірінші сұрақ бойынша-сіз мектеп асханасына барасыз ба?-
19 оқушы( 100%) - Иә;
Екінші сұрақ бойынша-мектеп асханасында тамақтануды ұнатасыз ба? –
18 оқушы – 95,6%) - иә;
1 оқушы (4,4%) –әрқашан емес;
Үшінші мәселе бойынша-әрдайым түскі ас ыстық ба? –
17 оқушы (89,5%) - иә;
2 оқушы (10,5%) – жиі;
Төртінші сұрақ – Сізге қандай тағамдар ұнайды? –
Щи, картоп пюресі, ет қосылған картоп, ет рулеті, балық қосылған күріш, қамырдағы сосиска, бәліш және т. б.
Бесінші сұрақ бойынша – аспаздың оқушыларға деген қарым-қатынасын сипаттаңыз. –
"Әрқашан жақсы, әсіресе Валя тәтесі . Олар-ең жақсы!»
Алтыншы мәселе бойынша – сіздің ескертулеріңіз – " қызмет көрсетуді жеделдету. Тағамдарды таңдауды арттыру".
Жетінші сұрақ бойынша-Сіздің тілектеріңіз –
"Тамақты әрлеу. Пеш құймақ және салаттар көп!»
Сауалнаманың қорытындысы бойынша және оқушылармен әңгімелесуден олардың асханада тамақтануы ұнайтыны анықталды. Мектеп асханасының жұмысын ыстық тамақтану комиссиясы қанағаттанарлық бағалайды.
6. Асхана 17 сағатқа дейін жұмыс істейді. Түскі ас залында жайлы және таза. Санитарлық жағдайы жақсы, санитарлық нормаларға сәйкес келеді.
Құжаттама тәртібі бар журналдар тапсырыстар және демалыс түскі және таңғы ас. Күн сайын дайын өнімнің бракераж журналы жүргізіледі. Ас блогы персоналының медициналық кітапшалары нормативтік құжаттардың талаптарына сәйкес келеді. Азық - түлікті сақтау санитарлық нормаларға сәйкес жүзеге асырылады. Технологиялық жабдықтар мен жинау мүкәммалы таңбаланған. Жуу құралдары жеткілікті. Барлық электр плиталары жарамды.
Қорытындылар мен ұсыныстар:
1. Оқушылардың тамақтануын ұйымдастыру бойынша мектептің оң жұмысын атап өту.
2. Ата-аналар жиналысында ата-аналардың анықтамасымен таныстыру.
3. Директор жанындағы кеңесте барлық педагогикалық ұжымды анықтамамен таныстыру.
Мектеп директоры Л. Ершова